Presseinformation

Brødrene Dahl har netop valgt Cibicoms landsdækkende LoRaWAN-netværk som fundamentet under sine IoT-løsninger. Cibicoms stærke netværk, der bl.a. bruges til TV, radio, tele- og forsvarskommunikation, er et centralt knudepunkt i Brødrene Dahls opsamling og analyse af IoT-data fra målere til fjernvarme og vand og sensorer

Det er to sværvægtere, der nu danner par inden for IoT. Landets største VVS-grossist Brødrene Dahl og Cibicom, der ejer og driver et 3.500 kilometer stort, nationalt fibernetværk med 35 sendemaster i op til 300 meters højde, har indgået en partneraftale. Aftalen giver Brødrene Dahl adgang til et af de mest driftsikre LoRaWAN-netværk, der ud over håndtering af kritisk kommunikation for aktører inden for bl.a. medier og beredskab også er distributionskanal for IoT-data fra maskiner, målere og sensorer.

Med aftalen tager Brødrene Dahl endnu et afgørende skridt i sin IoT-strategi, som blev indledt med opkøbet af MobilePeople tidligere i år og dannelsen af en ny IoT-forretningsenhed. Forretningsenheden har i første omgang fokus på dataopsamling fra målere til vand og fjernvarme, men også sensorer som kan kontrollere devices og opsamle data fra sensorer.

“Det er et meget vigtigt punkt, vi runder, som betyder, at vi nu kan rulle vores IoT-løsning ud til forsyningssektoren. Vi har både hardwaren, softwaren og netværket klar og kan sammen med Cibicom optræde som totalleverandør af både målere og sensorer, dataopsamling, distribution og analyse”, siger Peter Møller, administrerende direktør i Saint-Gobain Distribution Denmark, der ejer Brødrene Dahl og fortæller, at valget af Cibicom som netværksleverandør er meget bevidst.

“Cibicoms IoT-netværk er baseret på den åbne LoRaWAN-standard, der støttes af globale producenter, telekommunikationsvirksomheder, systemintegratorer mv. Det er en mere fleksibel og fremtidssikker løsning end proprietære modeller baseret på ældre teknologi. På Cibicoms netværk kan vi tilbyde vores kunder større valgfrihed i forhold til målervalg samt mere økonomisk drift”, forklarer Peter Møller.

For Cibicom er aftalen med Brødrene Dahl et gennembrud. Den bringer virksomheden væsentlig tættere på forsyningssektoren, hvor Brødrene Dahl er et anerkendt brand.

“Vores strategi er at samarbejde med partnere, der er specialister på deres felt. Brødrene Dahl er en meget spændende samarbejdspartner for os. De har dyb viden om forsyningssektoren, målere, målerinstallation og målerdata samt en meget stor base af VVS-installatører med direkte kundekontakt. Kombineret med vores ekspertise inden for drift og udrulning af netværk kan vi tilbyde en meget interessant IoT-løsning sammen. Der er mange spændende perspektiver i samarbejdet”, siger administrerende direktør i Cibicom, Martin Løbel.


Foto: Martin Løbel, CEO, Cibicom A/S (tv) og Peter Møller, Adm. direktør i Saint-Gobain Distribution Denmark med en LoRaWAN IoT-antenne. Antenne er den type, der benyttes i Cibicoms op til 300 meter høje master. 

 

Se mere og download billeder her