Cibicom er partner i et spændende projektsamarbejde under InfinIT, hvor også Alexandra Instituttet, DTU, Telia Danmark, DigiPlex, Rejoose ApS, KMD, DI Digital og IT Branchen deltager

Projektet skal undersøge, hvilke parametre, der skal måles på, når man vil udregne og synliggøre IT-services; dataforbrug, opbevaring, analyse og transmission/netværk. Ligeledes vil projektet kortlægge og beskrive, hvilke former for modeller, udregningsmetoder og standarder/retningslinjer, der er behov for at udvikle, hvis danske IT-virksomheder skal kunne lave energi- og CO2 beregninger.

IT skal ikke kun bruges som løftestang for at gøre andre brancher og processer mere grønne, men i fremtiden vil der også være en konkurrenceparameter i at kunne lever grønne IT-løsninger, som er så energieffektive og miljørigtige som muligt.
Projektet vil hjælpe danske IT-virksomheder med mere klare retningslinjer og standarder for, hvordan man gør det bedst. Se desuden et udkast til ansøgningen vedhæftet.

Du kan følge projektet gennem en række gratis vidensdelings-webinarer.
Det første finder sted den 22. juni kl. 12.30 – 14.00.

Vidste du i øvrigt, at Cibicom sidste år udskiftede sine tv-sendere og nu sparer 1,5 mio. kWh hvert år, svarende til 326 tons CO2?

Det kan du læse mere om her.