Presseinformation

Cibicom har nu færdigudbygget en national IoT-infrastruktur, der dækker mere end 95% af Danmark. Infrastrukturen består ikke alene af IoT-radiodækning, der er etableret i Cibicom’s 300 meter høje master, men også af et underliggende IT management set-up

Cibicom (tidl. Teracom) har nu færdigudbygget en national IoT-infrastruktur, der dækker mere end 95% af Danmark. Infrastrukturen består ikke alene af IoT-radiodækning, der er etableret i Cibicom’s 300 meter høje master, men også af et underliggende IT management set-up, der er blevet udbygget med yderligere redundans for at øge robustheden i det samlede IoT-netværk. Med denne nationale og driftsikre IoT-infrastruktur bliver det nu langt enklere og mere sikkert for offentlige organisationer og private virksomheder at udnytte det enorme potentiale, som den åbne LoRaWAN IoT-standard rummer.

Cibicom, der i dag ejer og driver det danske radio/tv-sendenet, har en helt særlig kompetence inden for opbygning og drift af samfundsvigtige radiokommunikationsløsninger. Det nye IoT-netværk er opbygget med de samme høje designkrav som Cibicoms øvrige radionetværk, som også tæller bl.a. nødradiotjenesten Kystradioen, der anvendes til maritime skibskommunikation i de danske farvande.

Cibicom’s CEO, Martin Løbel, siger ”Vi ser et stort potentiale inden for IoT for Cibicom og har allerede en lang række kommuner og virksomheder, der bruger vores IoT-net. Vi har det seneste års tid opbygget et solidt IoT-netværk, som dækker størstedelen af Danmark.
Vi er allerede i dag en del af den kritiske infrastruktur i Danmark med vores radio/tv sendenet og Kystradioen. Og et driftsikkert IoT-netværk vil i den nærmeste fremtid være lige så vigtigt for os alle, som beredskabsnettene og mobilnet er i dag. Og det at bygge og drive samfundsvigtige netværk er jo netop Cibicoms kernekompetence, og derfor ser vi også os selv som en væsentlig spiller på IoT-markedet i fremtiden”.

Martin Løbel tilføjer afslutningsvist: ”Det glæder os, at vi nu kan tilbyde forudsætningerne for, at endnu flere kan komme i gang med udnytte IoT og de store fordele, som den globale, åbne LoRaWAN-standard tilbyder både teknisk og økonomisk, bl.a. takket være det hurtigt voksende økosystem af sensorleverandører, der findes på det globale marked”.

Kontakt for yderligere information:

Martin Løbel
Adm. direktør, Cibicom A/S
Martin.lobel@cibicom.dk
27 22 62 37

Læs mere på MyNewsdesk.