Presseinformation

På den årlige Flagdag for Danmarks udsendte den 5. september kan danskerne i år være med på en F16-rundflyvning over Danmark. Under flyene er monteret et særligt kamera, som kommunikerer med et netværk på jorden for at muliggøre live-stream af hele den spektakulære overflyvning.
Forsvaret har testet forskelligt udstyr og netværk for at finde en løsning, der kunne bruges. Valget faldt på Cibicoms særlige 450 MHz 4G/LTE netværk, fordi det både kunne levere den nødvendige dækning i luftrummet over Danmark og den rigtige hastighed for at kunne live-streame video fra flere kilometers højde.

Overflyvningen vil kunne følges live på flyvevåbnets Facebook side. TV2 News bringer også billeder fra overflyvningen

Cibicoms 450 MHz 4G/LTE-net har en ekstrem stor rækkevidde og dækker både over land, i farvandene omkring Danmark og i luftrummet over Danmark, hvilket gør det helt unikt i forhold til andre netværk i Danmark. Derfor er Cibicoms netværk meget velegnet til opgaven, der blev løst i samarbejde med Minitech ApS, der leverer kameraudstyret.

Det er også Cibicoms mål, at nettet skal anvendes til bl.a. at sikre trådløse kommunikationsløsninger til beredskab, forsyningssektoren, industrien og anden kritisk infrastruktur, men også til at udbygge Cibicoms nationale LoRaWAN-baserede IoT-infrastruktur.
Cibicoms CEO Martin Løbel siger: ”Mobildækningen med vores netværk flere kilometer op i luften betyder, at mobilnetværket potentielt set også kan bruges til kommunikation med de mange droner, der i fremtiden forventes at flyve rundt autonomt over hele Danmark. Der er spændende perspektiver i dette, når det handler om sikker trådløs kommunikation” siger Martin Løbel og fortsætter ”Vi har i øvrigt licensen på 450 MHz frem til 2037. Det gør os i stand til at kontrollere alle elementer i vores infrastruktur inklusive selve nettet. Det giver os mulighed for at udvikle nye innovative løsninger til kritisk infrastruktur til eksempelvis det danske beredskab, hvor både driftsstabilitet, cybersikkerhed og kommunikation med fx højtflyvende droner spiller en afgørende rolle”.

Flyenes rute kan ses på kortet her