Aftalen indebærer, at der udrulles en ny 450 MHz LTE-infrastruktur til bl.a. missionskritisk radiodækning og Machine-to-Machine (M2M)-kommunikation

Espoo, Finland – Nokia har i dag annonceret en aftale med den danske operatør og internetudbyder (ISP) Cibicom om at implementere et nyt 450 MHz LTE-netværk (4G). Projektet skal sikre, at centrale missionskritiske tjenesteydelser i hele landet har adgang til særligt pålidelige og sikre forbindelser.
Aftalen betyder, at Cibicoms eksisterende LTE-radionetværk udskiftes og overføres til en ny struktur, der vil muliggøre fuld 4G-datadækning i hele Danmark samt M2M-forbindelser. På baggrund af virksomhedens 450 MHz licens, der blev erhvervet i juni, vil projektet ikke blot gøre det muligt for Cibicom at forbedre sit M2M-tilbud til forsyningsselskaber, men også sikre, at tjenesteudbyderen er i en stærk position til at tilpasse sig skiftende kundekrav og tilbyde nye muligheder og understøtte apps omkring 5G 3,5 GHz.

Denne implementering vil forbedre Cibicoms status som førende leverandør af forretningskritisk M2M-infrastruktur inden for bl.a. affald, vand, energi og transport. Intelligente net og fjernstyrede tankstationer er blot nogle af de områder, hvor der vil være behov for disse systemer og vil desuden åbne nye muligheder for beredskabstjenester som politi og ambulance.

I øjeblikket dækker Cibicoms LTE-netværk 98 procent af Danmark, og aftalen vil fastholde dette dækningsniveau og skabe bedre forbindelsesmuligheder for virksomheder.
Mette Slesvig, COO Operations hos Cibicom, siger: “Vores beslutning om at vælge Nokia var ikke kun baseret på deres radioteknologi, men også på deres evne til at levere en service, der er pålidelig, robust og sikker. Efterhånden som Managed Services bliver vigtigere for vores kritiske erhvervskunder, har vi brug for en partner, der ikke blot kan levere den nødvendige netværkskvalitet og service for LTE-M-kommunikation, men også kunne tilpasse sig vores kunders behov for yderligere kapacitet.”
Lise Karstensen, leder af Nordics hos Nokia, siger: “Radionetværk, der leverer tjenesteydelser inden for affald, vand, energi og transport, skal ikke kun have et solidt grundlag og været bygget til at holde, men også prioritere sikkerhed, kvalitet og pålidelighed. Desuden er disse sektorer også vidne til et stigende behov for M2M-drevne fjernovervågnings- og administrationsløsninger med øget fokus på netværks- og servicekvalitet samt oppetid. Denne teknologiopgradering vil gøre Cibicoms LTE-netværk klar til den nuværende og fremtidige efterspørgsel.”

Medieforespørgsler

Nokia Kommunikation Tlf: +358 10 448 4900 E-mail: press.services@nokia.com
Cibicom A/S, Mette Slesvig, COO Operations, Tlf: +45 22 60 16 91, E-mail: mesl@cibicom.dk

Om Nokia

Vi skaber de kritiske netværk og teknologier, der kan samle verdens intelligens på tværs af virksomheder, byer, forsyningskæder og samfund.
Med vores engagement i innovation og teknologisk lederskab med det prisbelønnede Nokia Bell Labs som drivkraft leverer vi netværk på videnskabens forkant på tværs af mobil-, infrastruktur-, sky- og aktiveringsteknologier.

På baggrund af de højeste standarder for integritet og sikkerhed hjælper vi med at opbygge de kapaciteter, der skal bruges til en mere produktiv, bæredygtig og inkluderende verden.
Se vores seneste opdateringer online på www.nokia.com og følg os på Twitter @nokia og @NokiaNETWORKS

Om Cibicom

Cibicom er en uafhængig netværksoperatør og internetudbyder. Vi tilbyder unikke kompetencer og specialiseret viden inden for design, etablering, drift og servicering af pålidelig fiberbaseret IP-infrastruktur og trådløs kommunikation til transmission af tv, radio, data og kritisk kommunikation.
Cibicom er den førende totalleverandør af landsdækkende broadcast- og kommunikations-løsninger og -services og ejer det danske sendenet til distribution af tv og radio samt et landsdækkende LoRaWAN IoT- og fibernet samt det 450 MHz-baserede 4G/LTE-netværk i Danmark.

Baseret på Cibicoms egen redundante, landsdækkende IP- og senderinfrastruktur og driftsorganisation leverer vi også kritiske kommunikationsløsninger og tjenester til den danske kystradio og det danske forsvar, teletjenester og master til teleoperatører samt flere sikre colocation datacentre med høj tilgængelighed i hele Danmark.

Se mere på Mynewsdesk.