Foto: Banedanmark

Efter afholdt EU-udbud tildeles Cibicom A/S en stor forretnings- og missionskritisk kontrakt om drift og vedligehold af Banedanmarks landsdækkende GSM-R netværk.

Kontrakten har en estimeret værdi af ca. 212 mio. kr., og Cibicom A/S får til opgave ved indgåelse af denne større missions- og forretningskritiske kontrakt at varetage drift, service og vedligehold m.v. 24/7/365 af det mobile data- og telekommunikations-netværk, som Banedanmark anvender til at drive tog- og jernbanesystemerne i hele Danmark.

Banedanmarks GSM-R netværk er Danmarks femtestørste mobilnetværk bestående af over 400 basestationer og to geografisk adskilte core-sites. Netværket anvendes til talekommunikation i jernbanens daglige drift, men er også i løbet af det seneste år blevet en integreret del af det nye signalprogram, der netop nu udrulles i hele landet.

Kontrakten er netop underskrevet af Banedanmark og Cibicom A/S, og efter endt transition fra tidligere leverandør løber samarbejdet fra den 29. november 2024 og fem år frem med mulige forlængelser på op til 3 x 12 måneder.

Mette Slesvig, CEO i Cibicom A/S, udtaler:
”Vi er selvfølgelig superstolte og beærede over, at Banedanmark har tildelt os denne kontrakt. Vi glæder os til at vise Banedanmark, at de har valgt den rigtige leverandør, og ser frem til at levere den sikre og driftsstabile service, der er kendetegnende for, hvordan Cibicom A/S driver kritisk infrastruktur i Danmark.

Tildelingen af driftsaftalen for GSM-R netværket er et bevis på, at vi i Cibicom A/S er lykkedes med at få implementeret den organisation og de processer, der er nødvendige for at drive kritisk infrastruktur. Det er også et bevis for, at vi med organisationen på plads og vores kompetencer i hele huset er gearet til at overtage driften af endda meget store netværk.

Når det er sagt, så går vi også til opgaven med en vis portion ydmyghed. Vi er bevidste om vigtigheden bag dette netværk, der er et fundament for at binde landet sammen og sikre en stor del af befolkningens daglige færden. Det ligger heldigvis i vores DNA at drive netværk, som alle danskere sætter deres lid til bare virker. Derfor passer driften af GSM-R netværket også rigtig godt ind i Cibicom A/S, og jeg ser frem til et rigtig godt samarbejde med Banedanmark.”

Om Banedanmark

Banedanmark har ansvaret for at vedligeholde, forny og udbygge jernbanen, så jernbanen kan imødekomme de nuværende og fremtidige behov for kørende tog. Banedanmark driver et jernbanenetværk på 3.476 km og 300 stationer med et komplekst data- og telekommunikationsnetværk, der muliggør tilslutning af driftstekniske jernbanesystemer.

Om Cibicom A/S

Cibicom A/S er en del af Cibicom Group, som herudover består af selskaberne Cibicom Services A/S (maste- og antenneinstallation), Telpartner A/S (indendørs mobildækning) og Sense Solutions ApS (IoT-løsningsselskab) og er en uafhængig netværksoperatør og Internet Service Provider (ISP). Vi ejer og driver landsdækkende infrastruktur af 35 op til 300 meter høje sendemaster, der benyttes til broadcast af tv (DTT) og radio (AM/FM/ DAB+), Internet-of-Things (IoT) og missionskritiske kommunikationsløsninger til beredskab og industri, herunder driver vi fire datacentre efter Tier 3-standard. Vi har opbygget et nationalt, redundant og fiberbaseret IP-backbone- og access-netværk (3.500 km), der forbinder vores datacentre, knudepunkter og andre netværksoperatører. Det gør, at vi kan levere løsninger og services til samfundsvigtig kommunikation, Kystradioen, det danske forsvar samt infrastruktur til teleoperatører.