IOT Netværk

LoRaWAN®

Vi er medlemmer af Lora Alliance:

Lora Alliance member logo
DEN BEDSTE LØSNING
RING TIL OS: 70 11 80 11

Den førende IoT-standard

Få adgang til en komplet og landsdækkende* IoT-infrastruktur baseret på LoRaWAN®-standarden

Vores LoRaWAN® baserede IoT-net opsamler data trådløst fra sensorer overalt i Danmark og videresender disse til jeres analysesystemer via  Cibicoms nordiske LoRaWAN® IoT-server.

Hvad er LoRaWAN®?

LoRaWAN® (Long Range Wide Area Network) er en trådløs kommunikationsprotokol, og er en åben, global, ikke-proprietær og operatør-uafhængig IoT-netværksstandard.

Standarden er defineret af LoRa Alliance®, der er en forening med over 500 medlemmer, som samarbejder og deler erfaringer omkring standarden.

Fordelene ved LoRaWAN® er blandt andet, at netværket muliggør deling af data over store afstande men med lavt strømforbrug og dermed lave omkostninger.

At LoRaWAN® giver adgang til datadeling over store afstande med lavt strømforbrug forbundet hertil, gør kommunikationsprotokollen særligt egnet til IoT-infrastruktur, idet IoT-gateways og -devices kan leve på et enkelt batteri i op mod 10 år.

At LoRaWAN® giver adgang til datadeling over store afstande med lavt strømforbrug forbundet hertil, gør kommunikationsprotokollen særligt egnet til IoT-infrastruktur, idet IoT-gateways og -devices kan leve på et enkelt batteri i op mod 10 år.

LoRaWAN®s effektive sub-GHz modulation gør det også muligt at etablere forbindelse til devices, der befinder sig indendørs såvel som underjordisk (fx i en kælder eller kloak), hvilket muliggør en masse spændende IoT-løsninger.

I forhold til sikkerhed udnytter LoRaWAN® en 128-bit kryptografisk AES key til kryptering af data. Med andre ord foregår deling af data via LoRaWAN® med en høj grad af informationssikkerhed.

Med henblik på IoT åbner LoRaWAN®-protokollen altså op for en masse muligheder. IoT-sensorer kan placeres nærmest hvor som helst, og driften af dem forlænges i kraft af det lave strømforbrug, som protokollen kræver.

LoRaWAN® er den hurtigst voksende globale IoT-standard

LoRaWAN®-standarden er i dag den hurtigst voksende IoT-netværksstandard globalt.

Standarden baserer sig på hardware fra elektronikproducenten Semtech og andre, der producerer LoRa-chips, og har udviklet sig til et stort økosystem af producenter af både gateways og sensorer.

Lang rækkevidde og batterilevetid

LoRaWAN®-netværksprotokollen benytter en metode til at ændre eller modulere en radiobølge for at sende og modtage information mellem sensorer og gateways. Protokollen giver stor rækkevidde og kræver samtidig meget lidt energi. Dette har især betydning for de stadig flere sensorer, der fødes med batterier.

Vi har allerede IoT-motorvejen klar

Cibicoms LoRaWAN®baserede IoT-net opsamler data trådløst fra sensorer overalt i Danmark og videresender disse til jeres analysesystemer via Cibicoms nordiske LoRaWAN® IoT-server.

*Forbehold for lokale forhold. Cibicom arbejder løbende på at sikre den bedste brugeroplevelse. Det betyder vi løbende opgraderer og fremtidssikrer vores IoT netværk.

Roaming giver fleksibilitet

LoRaWAN® arkitekturen er opbygget på en måde, så det er let at øge den trådløse dækning i bestemte områder ved at supplere med flere gateways, som herefter indgår i det samlede LoRaWAN®-net.

Velegnet til Smart City og Industry 4.0

Netværket kan benyttes til måling af fx indeklima, affald, vandniveauer, tracking af materiel og køretøjer og meget mere. På grund af LoRaWAN®s store udbredelse og globale økosystem findes der i dag et stort udvalg af IoT-sensorer på markedet.

Videoguides: Sådan kommer du i gang

For at du kan få en bedre idé om, hvad Cibicoms LoRaWAN® IoT-server kan hjælpe dig med, har vi udarbejdet en række videoguides, der går i dybden med opsætning, mulige funktionaliteter og generel information omkring vores services.

Vær opmærksom på, at før du kan logge ind på Cibicoms server for at teste IoT-netværket og tilføje/opsætte LoRaWAN® gateways, skal du have en kontrakt med Cibicom, hvorved du bliver oprettet som bruger.

Cibicoms IoT-infrastruktur på få minutter

Få en kort introduktion til Cibicoms landsdækkende* LoRaWAN®-infrastruktur og IoT-connectivity:

*Forbehold for lokale forhold. Vi udbygger, opgraderer og fremtidssikrer løbende vores IoT netværk.

Sådan kommer du i gang på Cibicoms IoT-management-platform

I en række videoer forklarer vi, hvordan du opretter og administrerer din organisation, IoT-net, gateways og IoT-devices på Cibicoms IoT-server.

Introduktionsbillede til IOT