Hvad er IoT2023-12-07T11:05:14+01:00

IoT-netværk

Få det komplette overblik: Alt du skal vide om IoT

Alt du skal vide om IoT

Hvad er IoT?

IoT er en forkortelse og står for Internet of Things, og det refererer til en teknologi, hvor fysiske enheder og objekter er forbundet til internettet og kan kommunikere med hinanden, indsamle data og udføre handlinger uden menneskelig indgriben.
Et simpelt eksempel kan illustrere de mange muligheder, som virksomheder og mennesker generelt har adgang til via IoT.

Simpelt eksempel på IoT

Du har måske allerede stiftet bekendtskab med smart termostater – det er IoT. En smart termostat er en termostat, der kan tilsluttes dit private WiFi i hjemmet. Fordi termostaten er forbundet til internettet, kan den modtage data omkring vejrforholdene i det område, hvor huset er placeret.

Smart termostaten kan nu konfigureres til at tage højde for bestemte udendørstemperaturer, og baseret på den data kan termostaten regulere indendørstemperaturen.

Så hvis det eksempelvis er meget varmt udenfor, kan termostaten konfigureres til at nedjustere den indendørs temperatur automatisk, så du dermed sparer på energien.

Du kan også vælge at justere termostaten manuelt – fjernstyret fra en app på din telefon.

Og tænk så, hvis en hel erhvervsbygning var udstyret med disse termostater. Det er blandt andet den slags løsninger, facility management kan få stor gavn af.

IoT teknologi termostat og radiatorer Cibicom
produktionsstyring i industrien Cibicom IoT

IoT i et kommercielt perspektiv

I et kommercielt perspektiv er IoT en revolutionerende teknologi, der kan hjælpe virksomheder med at skabe forretningskritisk værdi.

Ved at implementere IoT-løsninger i sin virksomhed kan man nemlig opnå unik indsigt i sine processer. IoT-enheder som sensorer og intelligente enheder kan indsamle realtidsdata om alt fra produktionsprocesser og lagerstyring til energiforbrug og kundeadfærd.

Denne data giver dig mulighed for at træffe datadrevne beslutninger og optimere dine forretningsprocesser på en mere effektiv måde.

Implementeringen af IoT kræver naturligvis grundig planlægning og en forståelse for den teknologiske infrastruktur, men de potentielle fordele er betydelige.

Hvis du vil høre mere om, hvordan Cibicom eventuelt kan hjælpe dig og din virksomhed, kan du læse mere her – og du er naturligvis også altid velkommen til at kontakte os.

Ved at tage skridtet ind i IoT-verdenen kan du positionere din virksomhed på forkant med fremtidens teknologiske udvikling og skabe en mere konkurrencedygtig og bæredygtig forretning.

24/7/365 overvågning

 

 

Cibicoms Network Operations Center (NOC) er bemandet med højt kvalificerede medarbejdere.
Vi kan også overvåge jeres løsning alle døgnets 24 timer, året rundt.

IoT – Managed services

 

I kan vælge at administrere jeres IoT-løsning selv, eller I kan overlade drift og service til Cibicom – eller vælge et niveau dér i mellem.

ISO Certificeret

Cibicom er bl.a. certificeret efter:
kvalitetsledelsessystemet ISO9001 og ISO 27001, der sikrer høj leverancekvalitet og fuld kontrol og styring af datasikkerhed og processer mv.

Oftest stillede spørgsmål

Hvad er IoT (Internet of Things)?2023-11-30T21:15:36+01:00

IoT er en forkortelse for Internet of Things. Begrebet dækker over en teknologi, hvor fysiske enheder og genstande i den “virkelige verden” forbindes til internettet via sensorer – og på den måde skabes der en kommunikationskanal mellem den fysiske verden og den digitale, internetbaserede verden.

Denne forbindelse gør det muligt at indsamle data og udføre handlinger uden menneskelig indgriben. IoT kan automatisere og effektivisere en lang række processer, og derudover kan teknologien give adgang til data og indsigter, som vi ikke har haft adgang til tidligere.

Hvordan virker IoT?2023-11-30T21:16:01+01:00

IoT fungerer ved at forbinde fysiske enheder og objekter til internettet gennem trådløse teknologier, så de kan indsamle og udveksle data. Disse data kan analyseres og bruges til at automatisere processer, træffe beslutninger i realtid og optimere effektiviteten i forskellige områder som produktion, energisektoren og facility management.

IoT udgør også grundlaget for udviklingen af Smart Cities, som er en vision om at udnytte IoT og andre avancerede teknologier til at forbedre livskvaliteten for borgerne, optimere ressourceforvaltningen og effektivisere bydrift. Det indebærer at bruge data og teknologi til at skabe mere bæredygtige, sikre og intelligente bymiljøer.

Hvem opfandt IoT?2023-11-30T21:18:28+01:00

Selve begrebet “Internet of Things” blev først brugt af Kevin Ashton i 1999, der på tidspunktet fungerede som administrerende direktør for MIT’s Auto-ID Labs.

Konceptet med at bruge sensorer og netværk til at automatisere handlinger og få adgang til databaseret indsigt uden menneskelig indgriben, trækker dog tråde til to årtier tidligere.

I begyndelsen af 1980’erne fandt nogle programmører på at forbinde en Coca-Cola maskine til internettet, så de kunne se, hvorvidt der var sodavand på køl, så de ikke behøvede at gå forgæves til maskinen.

Hvad er et IoT-netværk?2023-11-30T22:55:48+01:00

Et IoT-netværk er et netværk af IoT-enheder – sensorer, devices og gateways – der er forbundet via en netværksprotokol, der understøtter IoT. En sådan netværksprotokol kan fx være LoRaWAN.

Bliv klogere på Cibicom som virksomhed