Datacentre

Colocation datacenter

Af Kim Reesen, Datacenterchef, Cibicom A/S

Tier 3 datacentre med colocation

Læs om fordelene ved colocation i Danmarks mest sikre datacentre

Hvorfor skal man vælge datacenter med colocation?

Et colocation datacenter er en datacenterløsning, hvor udstyr, plads og serveropbevaring udlejes til kunder, der ikke selv ønsker at stå for driften af et datacenter. Med et colocation datacenter får du Cibicom til at stå for styring af strøm, køling og sikkerhed.
Derudover skal man som kunde i selv medbringe lager- og netværksudstyr. Cibicom forbinder herefter udstyret til en valgt udbyder af netværkstjenester.

Datacenter illustration

Carrier og cloud neutral colocation

Cibicom er neutrale ift. valg af carrier og cloudløsning, hvilket gør, at det er frit, hvem man vælger som netværksoperatør samt øvrige serviceleverandører.Derudover er der flere hensyn at tage, når man skal vælge om et bestemt datacenter skal stå for opbevaringen af virksomhedens servere.

For de virksomheder som ønsker at undgå besværet med at drive eget datacenter eller egne servere, er en colocation service et godt valg. Herunder er listet nogle af de fordele, man får, når man beslutter, om colocation er forenelig med jeres virksomheds behov.

Fordele ved colocation facility

Som kunde i et colocation datacenter vil du dele pladsen med øvrige virksomheder. Dog er jeres udstyr i datacenteret aflåst, så de kun er jer, der kan tilgå det. At man deler datacenteret med andre virksomheder, giver dig som kunde en lang række fordele, som vi gennemgår nedenfor.

Lavere omkostninger

Når man sammenligner omkostningerne ved et colocation datacenter med muligheden for at bygge sit eget, er det et nemt valg ud fra en ren omkostningsbetragtning.

Der er nemlig store omkostninger ved at bygge sit eget datacenter og hyre det rigtige mandskab. Den eneste grund til at vælge at bygge eget datacenter kan være, hvis jeres kerneforretning kræver en enorm mængde plads til data. Man skal derfor være en særlig type virksomhed, før det kan betale sig at investere i sit eget datacenter.

Færre tekniske medarbejdere

Med et colocation datacenter behøver du ikke at bekymre dig om ting, som at føre kabler, styre strømmen, installere udstyr eller udføre en række andre tekniske processer, der kræver et særligt uddannet personale.

I Cibicoms colocation datacentre er der personale til at varetage driften og udskiftningen af komponenter. Det betyder, at I ikke behøver at have personale med erfaring i drift af et datacenter ansat til at håndtere dette arbejde.

Stabilitet

Colocation datacentre er typisk bygget med redundans, hvilket betyder at man duplikerer kritiske komponenter for at minimere nedetid. Det omfatter bl.a. backup af strømgeneratorer, sikkerhedsforanstaltninger på adressen, flere netværksforbindelser gennem flere teleselskaber og meget mere. Derudover er vores colocation datacentre døgnbemandede med højt specialiseret personale.

Skalerbarhed

Når jeres virksomhed vokser, kan I hurtigt tilføje nye servere, øge racklejen og andet udstyr til jeres aftale. Det kan tværtimod være besværligt, når du har dit udstyr i et lille lokalt datacenter eller et serverkabinet, som står hos jer selv, hvis virksomheden bliver større og behovene vokser.

Kendte omkostninger

De omkostninger, der er forbundet med et colocation datacenter, vil være forudsigelser. I kan typisk underskrive en kontrakt, der varer et eller flere år, så I ved præcis, hvordan I skal budgettere jeres behov for colocation hos os.

2-center drift

Du finder alle vores datacentre i Danmark og vi har datacentre i både Jylland og på Sjælland. Vi tilbyder 2-center drift, både i vores datacentre i Aarhus og de to i Hove og Ballerup på Sjælland.

Bliv klogere på Cibicom som virksomhed

Kontakt os

Find kontaktoplysninger, åbningstider og adresser på kontorer og datacentre.

Certificering

Cibicom er certificeret efter en række internationale standarder.