IoT-netværk

IoT til flådestyring, Fleet management

DEN BEDSTE LØSNING
RING TIL OS: 70 11 80 11

Fleet management

Hold styr på din flåde døgnet rundt med IoT-løsninger

Hvad end din flåde består af enkelte biler, karavaner af lastbiler eller tusindvis af containere, kan du effektivisere din flådestyring med den rette IoT-løsning. Udstyr din flåde med IoT-sensorer, der er koblet til internettet via Cibicoms landsdækkende LoRaWAN-netværk. På den måde har du styr på din flåde – hvor som helst og når som helst.

Et IoT-baseret administrationsredskab til din flådestyring åbner op for nye muligheder for effektivisering, præcis monitorering i realtid og styrket sikkerhed. Er du interesseret i at høre mere om, hvilket uudnyttet potentiale der måske ligger gemt i din forretning? Og hvordan en IoT-løsning kan hjælpe med at realisere potentialet?

Så ring til os på 70 11 80 11 eller send os en e-mail på salg@cibicom.dk

Hvad er flådestyring?

Flådestyring, også kendt som “fleet management,” er en omfattende tilgang til at administrere og koordinere en flåde af køretøjer eller mobile aktiver, normalt i erhvervsmæssig sammenhæng.

Formålet med flådestyring er at optimere driften af flåden for at opnå økonomiske besparelser, forbedret effektivitet og øget sikkerhed. Dette opnås ved hjælp af en bred vifte af teknologier, processer og softwareløsninger.

Nøglekomponenter i flådestyring inkluderer blandt andet:

 • 1
  GPS-Tracking: Brug af GPS-teknologi til at spore aktivets position i realtid. Dette giver administratorer mulighed for at overvåge ruter, identificere positioner og optimere ruteplanlægning.
 • 2
  Løbende diagnostik af køretøjer: Med moderne teknologi er det muligt at installere diagnostiske sensorer på aktiver, der holder øje med fejl og mangler. Det eliminerer behovet for fysiske inspektioner af fx køretøjer – og vedligehold af aktiver kan foretages proaktivt, før skaden er så stor, at en eventuel reparation vil koste en mindre formue. Det reducerer ligeledes aktivernes samlede nedetid.
 • 3
  Sikker kørselsadfærd: Med IoT-sensorer er det ligeledes muligt at måle og monitorere kørselsadfærd, herunder hastighed, acceleration, bremsning og sving. Dette kan bruges til at fremme sikker kørsel og forbedre brændstofeffektiviteten.
 • 4
  Ruteoptimering: Brug af software til at planlægge de mest effektive ruter for at minimere brændstofforbrug og forbedre leveringstider.
 • 5
  Vedligeholdelsesstyring: Planlægning og overvågning af vedligeholdelsesopgaver for at forhindre uventede nedbrud.
 • 6
  Brændstofstyring: Overvågning af brændstofforbrug og identifikation af ineffektiv brændstofforbrug.
 • 7
  Flådeanalyse: Anvendelse af dataindsamling og analytisk software til at generere rapporter og indsigt i flådens performance.
 • 8
  Integration: Integration af flådestyringsløsninger med andre forretningsapplikationer og systemer for at automatisere og strømline arbejdsgange.

60 dages gratis IoT

60 dages gratis IoT

Cibicoms IoT-net styrer og optimerer processer, som sikrer bedre service og større værdi.

Hvilke behov kan flådestyring løse?

Flådestyring er relevant i mange sammenhænge. Nogle af de typiske behov, som
virksomheder sidder med, når de overvejer at investere i flådestyring, er blandt andet:

Realtidspositionering

Ønsker du at have mulighed for at spore og overvåge placeringen af dine køretøjer i realtid? I så fald er en IoT-baseret flådestyringsløsning netop det værktøj, du har manglet. Med GPS-trackers på dine køretøjer får du øjeblikkelig indsigt i dine mobile aktivers nuværende position.

Proaktiv vedligeholdelse og service

Med IoT-sensorer er det muligt at monitorere driftstilstanden af køretøjer. På den måde kan du til hver en tid have fingeren på pulsen med hensyn til vedligehold og service af din flåde. Du kan således vælge at igangsætte tidligt vedligehold og service, så eventuelle problemer og skader på din flåde tages proaktivt i opløbet. Det sparer dig for unødig nedetid, så din flåde altid er funktionsdygtig og produktiv.

Miljømæssige hensyn

Fleet management går også godt i tråd med ambitioner om at skåne miljøet for unødige CO2-emissioner fra køretøjer. Som nævnt tidligere kan flådestyring nemlig optimere brændstofforbruget, hvilket sørger for, at mængden af emissioner holdes nede på et minimum.

Andre mulige anvendelsesområder

Andre mulige anvendelsesområder
IoT-teknologien kan finde anvendelse i et væld af forskellige områder inden for flådestyring, og de ovenstående eksempler er derfor på ingen måde udtømmende. Blandt andre anvendelsesområder kan vi fx også nævne:

 • Ruteoptimering
 • Sikkerhed og kørselsadfærd
 • Brændstoføkonomi
Containere på havnen

CASE: Holder styr på containerne med IoT

Odense Renovation har online overblik over containerne
via Cibicoms IoT-netværk.

Hvem kan IoT-baseret flådestyring være relevant for?

Flådestyring, eller fleet management, er relevant og værdifuldt i op til flere forskellige industrier, men nogle brancher har tendens til at være mere fremtrædende i brugen af IoT-baserede løsninger til flådestyring på grund af deres specifikke behov.
De fremtrædende industrier er blandt andet:

Transport og logistik

Dette er en af de mest indlysende og omfattende anvendelser af flådestyring. Transportvirksomheder, herunder fragtfirmaer, speditører og vognmænd, bruger flådestyring til at spore og administrere lastbiler, skibe og andre transportmidler for at optimere ruteplanlægning, reducere brændstofforbrug og forbedre leveringspræcision.

Levering og kurertjenester

Virksomheder, der beskæftiger sig med levering af pakker, post eller fødevarer, er afhængige af flådestyring for at opretholde effektive processer for levering og opfylde kundernes forventninger om leveringstider.

Bygge- og anlægsindustri

Entreprenørvirksomheder bruger flådestyring til at administrere deres tunge udstyr, maskiner og køretøjer. Dette hjælper med at optimere ressourceudnyttelsen, reducere vedligeholdelsesomkostninger og sikre, at udstyret er tilgængeligt, når det er nødvendigt på byggepladsen.

Offentlige tjenester

Offentlige organisationer, såsom kommuner og regioner, kan bruge flådestyring til at administrere køretøjer, der bruges i tjenester som affaldshåndtering, offentlig transport og vedligeholdelse af vejnettet.

Se fx, hvordan vi sammen med Odense Renovation effektiviserede deres arbejde med affaldshåndtering.

Service besøg

Virksomheder, der aflægger servicebesøg, såsom VVS, el og teknisk support, kan bruge flådestyring til at planlægge besøg, optimere ruter og overvåge teknikernes placering for at øge effektiviteten samt serviceniveauet.