Hvad bør du kigge på, når du vælger en datacenter udbyder?

Stærke, sikre og pålidelige rammer

Som virksomhed er data jeres vigtigste aktiver. Derfor er det vigtigere end nogensinde, at jeres datacenter tilbyder jer de stærkeste, sikreste og mest pålidelige rammer på markedet.

I dette indlæg finder du 9 ting, du bør kigge på, når du vælger en datacenter udbyder, så du kan sikre dig, at dine data opbevares sikkert og forsvarligt.

9 ting at kigge efter, når du vælger datacenter udbyder

1. Lokalitet

Som udgangspunkt gør cloud og remote access det muligt for data at opbevares hvor som helst. Dog er der stadig visse faktorer, som du bør overveje, når det kommer til lokaliteten af dit valgte datacenter.

Forskellige typer datacentre er lokaliseret forskellige steder afhængigt af pladsbehov, miljø- og klimafaktorer m.m. For eksempel ligger edge datacentre – en type mindre datacentre med høj datakapacitet og lav latency – oftest i byer og forstæder, hvor de er lokaliseret i umiddelbar nærhed af deres kunder. Læs mere om forskellige typer af datacentre her.

Det kan også være relevant at overveje, hvor tæt datacentret ligger på den nærmeste brandstation, hvor sårbart datacentret er over for naturkatastrofer og lignende.

2. Fysisk sikkerhed

De fysiske sikkerhedsforanstaltninger er lige så vigtige for valg af datacenter som datasikkerheden. Du bør derfor undersøge, om datacentret har overvågning døgnet rundt, forstærkede døre og vægge, specialiseret personale og andre tiltag, der sikrer, at ingen uvedkommende kan få adgang til faciliteterne.

Læs mere om sikkerheden i et datacenter her.

3. Redundans

Netværksstabilitet og oppetid er væsentlige faktorer, når det kommer til valg af datacenter. Derfor er det vigtigt at vælge datacenter, som er bygget med redundans.

Redundans betyder, at datacentret duplikerer kritiske komponenter for at minimere nedetid. Det omfatter b.la. sikkerhedsforanstaltninger på adressen, backup af strømgeneratorer, flere netværksforbindelser gennem flere teleselskaber og meget mere.

For eksempel er en af fordelene ved colocation datacentre, at de typisk er bygget med redundans. Denne type datacenter kan derfor være et godt valg til dig, som ønsker et datacenter med høj stabilitet.

Læs mere om colocation hos Cibicom her.

4. Økonomisk stabilitet

Et datacenter bør ikke blot tilbyde høj netværksstabilitet: Det bør også være økonomisk stabilt. Vælger du et datacenter, som ender med at gå konkurs, kan det få store konsekvenser for din virksomhed. Ydermere kan den efterfølgende pludselige overgang til et nyt datacenter også medføre store omkostninger, som kunne have været undgået.

Vi vil derfor råde dig til at undersøge datacentrets økonomiske stabilitet, før du lægger dig fast på dit valg.

5. Skalerbarhed

Har din virksomhed planer om at vækste, er det vigtigt at vælge et datacenter, som kan håndtere forandring og udvidelse. Mange udbydere tilbyder løsninger, hvis skalerbarhed måske ikke passer til dine virksomhedsmål.

Du bør derfor sætte dig ind i, om datacentrets skalerbarhed passer til både dine nuværende og dine fremtidige behov.

6. Disaster Recovery Plan

En Disaster Recovery Plan – forkortet DRP – kaldes også katastrofegendannelsesplan på dansk og er en del af datacenterets beredskabsplanlægning. Det er en handlingsplan og en beskrivelse af, hvordan datacentret genoptager arbejdet, helt eller delvist, efter både forudsete og uforudsete hændelser.

For særligt datacentre er det utrolig vigtigt at have en stærk DRP i tilfælde af, at uheldet er ude. Vi vil derfor råde dig til at undersøge, hvad datacentret gør for løbende at gennemgå, planlægge og teste forskellige katastrofeplaner.

7. Fremtidssikring

I en tid præget af teknologiske fremskridt er det vigtigt, at dit datacenter kan følge med den hurtige udvikling. Derfor bør du kigge på, hvad udbyderen gør for at fremtidssikre datacentret.

Undersøg eksempelvis faktorer som energiforbrug og omkostningerne ved stigende kapacitets- og driftspriser. Det er også væsentligt at undersøge, om udbyderne arbejder på at omstille deres energiproduktion til vedvarende energi for at skabe grønne datacentre, før dette bliver et krav fra EU.

8. Support og monitorering

Når du opbevarer forretningskritiske data i et datacenter, er det utrolig vigtigt, at det altid er nemt at holde dig opdateret omkring tilstanden og brugen af dine servere og data. I den forbindelse er der nogle spørgsmål, du bør få besvaret, før du vælger datacenter:

9. Pris

Det sidste, du bør undersøge, er prisen for at benytte datacenteret. Her er det især væsentligt at kigge på, om omkostningerne er både transparente og forudsigelige.

Hvordan afbøder udbyderne udsving i forsyningspriserne? Hvad er deres strategi i forhold til at udbygge rack density kontra at holde strømomkostningerne nede? Det er en god idé at få svar på disse spørgsmål, før du træffer din beslutning.

Kabler til mpls

Få sikre rammer for forretningskritisk data i Cibicoms datacentre

Hos Cibicom leverer vi sikre og skræddersyede datacenterløsninger med konkurrencedygtige vilkår til store og små virksomheder. Vi bruger 100 % grøn strøm og har en af markedets skarpeste elpriser.

Cibicom er neutrale ift. valg af carrier og cloud løsning. Derfor er det frit, hvem man vælger som netværksoperatør samt øvrige serviceleverandører. Du finder alle vores datacentre i Danmark, og vi har datacentre i både Jylland og på Sjælland. Vi tilbyder 2-center-drift, både i vores datacentre i Aarhus og de to i Hove og Ballerup på Sjælland.

Læs mere om Cibicoms datacentre og colocation hos Cibicom, eller book et besøg i et af vores datacentre og få en rundvisning og en gennemgang af jeres specifikke behov.

Kontakt os på tel. 70 11 80 11 eller sales@cibicom.dk for at høre mere.

Bliv klogere på Cibicom som virksomhed

Kontakt os

Find kontaktoplysninger, åbningstider og adresser på kontorer og datacentre.

Certificering

Cibicom er certificeret efter en række internationale standarder.