Hvad er et colocation datacenter?

Lavere omkostninger – mere stabilitet

Et colocation datacenter er en datacenterløsning, hvor udstyr, plads og serveropbevaring udlejes til kunder, der ikke selv ønsker at stå for driften af et datacenter. Med et colocation datacenter står centeret for styring af strøm, køling og sikkerhed.

Her kan du læse mere om colocation datacentre samt deres mange fordele.

Hvad betyder colocation?

“Colocation” betyder, at servere og andet udstyr fra mange forskellige virksomheder deles om pladsen i datacenteret – de er altså “co-located” i ét datacenter. Som kunde i et colocation datacenter medbringer du selv lager- og netværksudstyr. Centeret forbinder herefter udstyret til en valgt udbyder af netværkstjenester.

Der er flere hensyn at tage, når man skal vælge, om et bestemt datacenter skal stå for opbevaringen af virksomhedens servere.

For virksomheder, som ønsker at undgå besværet med at drive eget datacenter eller egne servere, er en colocation service et godt valg. Herunder er listet nogle af de fordele, man får, når man beslutter, om colocation er forenelig med jeres virksomheds behov.

Bliv klogere på colocation hos Cibicom.

Datacenter med racks og colocation

Fordele ved colocation

Som kunde i et colocation datacenter vil du dele pladsen med øvrige virksomheder. Dog er jeres udstyr i datacenteret aflåst. Der er altså kun jer,, der kan tilgå det. At dele datacenteret med andre virksomheder giver dig som kunde også en lang række fordele, som vi gennemgår nedenfor.

Lavere omkostninger

Når man sammenligner omkostningerne ved et colocation datacenter med muligheden for at bygge sit eget, er det et nemt valg ud fra en ren omkostningsbetragtning. Der er nemlig store omkostninger ved at bygge sit eget datacenter og hyre det rigtige mandskab.

Den eneste grund til at vælge at bygge eget datacenter kan være, hvis jeres kerneforretning kræver en enorm mængde plads til data. Man skal derfor være en særlig type virksomhed, før det kan betale sig at investere i sit eget datacenter.

Færre tekniske medarbejdere

Med et colocation datacenter behøver du ikke at bekymre dig om at føre kabler, styre strømmen, installere udstyr eller udføre en række andre tekniske processer, der kræver et særligt uddannet personale. I et colocation datacenter – som f.eks. Cibicoms – er der personale til at varetage driften og udskiftningen af komponenter. Det betyder, at I ikke behøver at have personale med erfaring i drift af et datacenter ansat til at håndtere dette arbejde.

Stabilitet

Colocation datacentre er typisk bygget med redundans, hvilket betyder, at man duplikerer kritiske komponenter for at minimere nedetid. Det omfatter bl.a. backup af strømgeneratorer, sikkerhedsforanstaltninger på adressen, flere netværksforbindelser gennem flere teleselskaber og meget mere. Derudover er vores colocation datacentre døgnbemandede med højt specialiseret personale.

Kendte omkostninger

De omkostninger, der er forbundet med et colocation datacenter, vil være forudsigelige. I et colocation datacenter som eksempelvis et af Cibicoms kan I typisk underskrive en kontrakt, der varer et eller flere år, så I ved præcis, hvordan I skal budgettere jeres behov for colocation.

Skalerbarhed

Når jeres virksomhed vokser, kan I hurtigt tilføje nye servere, øge racklejen og tilføje andet udstyr til jeres aftale. Har du derimod dit udstyr i et lille lokalt datacenter eller et serverkabinet, som står hos jer selv, kan det hurtigt blive udfordrende at skalere op, hvis virksomheden bliver større og behovene vokser.

to cibicom medarbejdere med logotøj

Hvad er forskellen på colocation og cloud?

Både colocation løsninger og cloud løsninger giver virksomheder mulighed for at leje en plads til deres udstyr i datacenteret. De tilbyder altså begge lavere omkostninger, skalerbarhed og pålidelighed. Der er dog stadig væsentlige forskelle at tage med i betragtning, når man skal vælge mellem de to.

I et colocation datacenter ejer du dit eget udstyr. Selvom det står i datacenteret, har du altså fuld kontrol over dine computere, hardware og andet udstyr, som du har placeret i datacenteret. I et cloud datacenter ejer cloud udbyderen det fysiske udstyr. Som kunde har du adgang til det fysiske udstyr, og adgangs-, kontrol- og ansvarsniveauer for udstyret aftales med udbyderen.

Læs også: Typer af datacentre

Få sikre rammer for forretningskritisk data i Cibicoms datacentre

Hos Cibicom leverer vi sikre og skræddersyede datacenterløsninger med konkurrencedygtige vilkår til store og små virksomheder. Vi bruger 100 % grøn strøm og har en af markedets skarpeste elpriser.

Cibicom er neutrale ift. valg af carrier og cloud løsning. Derfor er det frit, hvem man vælger som netværksoperatør samt øvrige serviceleverandører. Du finder alle vores datacentre i Danmark, og vi har datacentre i både Jylland og på Sjælland. Vi tilbyder 2-center-drift, både i vores datacentre i Aarhus og de to i Hove og Ballerup på Sjælland.

Læs mere om Cibicoms datacentre og colocation hos Cibicom, eller book et besøg i et af vores datacentre og få en rundvisning og en gennemgang af jeres specifikke behov.

Kontakt os på tel. 70 11 80 11 eller sales@cibicom.dk for at høre mere.

Bliv klogere på Cibicom som virksomhed

Kontakt os

Find kontaktoplysninger, åbningstider og adresser på kontorer og datacentre.

Certificering

Cibicom er certificeret efter en række internationale standarder.