
Cibicoms historie går tilbage til 1925 med den første radiotransmission i Danmark. Siden da har vi udviklet og vedligeholdt kritisk kommunikationsinfrastruktur, herunder sendemaster og netværk til radio- og tv-udsendelser.
1. april 1925 var en milepæl i dansk mediehistorie: Statsradiofonien gik i luften med de første officielle radioudsendelser, og for første gang kunne danskerne samles omkring et nyt medie, der bragte nyheder, musik og underholdning direkte ind i hjemmet.
Det første officielle radiostudie – med kælenavnet ”Den omvendte flødebolle” – blev indrettet i Telegrafvæsenets lokaler i Købmagergade og sendte via Telegrafskolens radiosender i Jorcks Passage. Dækningen var begrænset, men i løbet af 1925 blev en radiosender etableret i Sorø, og ved etableringen af Radiofonistationen i Kalundborg fik hele landet en god radiodækning i 1927.
Radioen skaber fællesskaber
De første radioapparater var dyre, og derfor samledes folk hos venner, på arbejdspladser eller i forsamlingshuse for at opleve de nye udsendelser. Men kun for en kort tid. Interessen voksede eksplosivt, og inden for få år kunne man finde en radio i de fleste danske hjem.
Radioen blev hurtigt en uundværlig del af hverdagen og et vigtigt redskab for samfundet. Det var ikke kun et medie for underholdning, men også et værktøj til at holde folk informerede og skabe fællesskaber på tværs af landet. I de første år sendte man kun få timers radio i døgnet, men på få år steg det til 12 timers radio. Danskerne kunne blandt andet høre børneudsendelser, gudstjenester, sprogundervisning, pressemeddelelser eller morgengymnastik.