Danmarks første radioudsendelse

Cibicoms historie går tilbage til 1925 med den første radiotransmission i Danmark. Siden da har vi udviklet og vedligeholdt kritisk kommunikationsinfrastruktur, herunder sendemaster og netværk til radio- og tv-udsendelser.

Den 1. april 1925 var en milepæl i dansk mediehistorie: Statsradiofonien gik i luften med de første officielle radioudsendelser, og for første gang kunne danskerne samles omkring et nyt medie, der bragte nyheder, musik og underholdning direkte ind i hjemmet
De to statslige organisationer Postvæsnet og Telegrafvæsenet byggede de første landsdækkende radionetværk af sendemaster og etablerede faste
radiofrekvenser, der sikrede en stabil, stærk og landsdækkende forbindelse. Med radioen blev det muligt at dele vigtige nyheder og samle befolkningen i hverdagen og under nationale begivenheder.

Radioen skaber fællesskaber

De første radioapparater var dyre, og derfor samledes folk hos venner, på arbejdspladser eller i forsamlingshuse for at opleve de nye udsendelser. Men kun for en kort tid. Interessen voksede eksplosivt og inden for få år kunne man finde en radio i de fleste danske hjem. For mange familier blev radioen et samlingspunkt, hvor man lyttede til nyhedsudsendelser og musikprogrammer sammen.

Radioen blev hurtigt en uundværlig del af hverdagen og et vigtigt redskab for samfundet. Det var ikke kun et medie for underholdning, men også et værktøj til at holde folk informerede og skabe fællesskaber på tværs af landet. I de første år sendte man kun få timers radio, men inden for få år steg det til 12 timers radio, hvor danskerne blandt andet kunne høre børneudsendelser, gudstjenester, sprogundervisning, pressemeddelelser eller morgengymnastik.

100 års danmarkshistorie