Presseinformation

Intelligent styring af gadebelysning, affaldshåndtering og måleraflæsning gør byer og lokalsamfund mere bæredygtige, når potentialet i Internet of Things (IoT) udnyttes endnu mere. Strategisk samarbejde mellem Cibicom og SEAS-NVE sætter fart på den udvikling

Rygraden i de intelligente byrum er det netværk, der sørger for al den trådløse kommunikation, og landets førende IoT-infrastrukturvirksomhed Cibicom og den andelsejede energi- og fibernetkoncern SEAS-NVE har indgået et partnerskab, der sikrer en endnu bedre infrastruktur.

Partnerskabet betyder, at SEAS-NVE får adgang til Cibicoms landsdækkende IoT-netværk samtidig med, at SEAS-NVEs nuværende IoT-netværk integreres i Cibicoms IoT-infrastruktur, ligesom Cibicom vil drive og udbygge den samlede netværksløsning.

Fremtidens intelligente byrum

Hos SEAS-NVE ser man store potentialer i partnerskabet. Entreprisedirektør i SEAS-NVE, Henrik Wej Petersen, forklarer:

Vi leverer allerede en række løsninger inden for intelligent lysstyring, men nu kan vi levere dem bedre og hurtigere, ligesom vi bedre bliver i stand til at udvikle nye løsninger, når vi har infrastrukturen på plads, fortæller han og tilføjer:

Kombinationen af vores ekspertise inden for produktudvikling af løsninger og Cibicoms lange erfaring med at drive og optimere et netværk har sammen skabt et rigtig godt fundament for løsninger, der gavner både den enkelte forbruger og samfundet i det hele taget.

Grøn omstilling

Partnerskaber er den første af sin slags i Danmark, men hos Cibicom forventer administrerende direktør Martin Løbel flere af den slags i fremtiden:

Partnerskabet med SEAS-NVE betyder, at vi nu i fællesskab kan sætte yderligere fart på udrulningen af IoT-netværk og Smart City løsninger. Derfor er aftalen også en vigtig brik i bestræbelserne på at understøtte dagens klimadagsorden og digitaliseringen af samfundet.
Vi oplever stor interesse fra offentlige og private organisationer, som ønsker at anvende Cibicoms åbne, landsdækkende LoRaWAN-baserede IoT infrastruktur til at skabe bedre og smartere løsninger.

Martin Løbel fortsætter:

Vi tror på, at det er denne type strategiske partnerskaber og alliancer der skal til for at accelerere brugen af IoT teknologien generelt. Vi kommer med erfaringen omkring IoT-netværk og praktisk implementering, mens vores partnere kommer med domæneviden inden for specifikke løsninger til fx det intelligente byrum. Der er mange nye muligheder i kombinationen, som giver hurtigere udrulning, og som i sidste ende kommer os alle til gode.

LoRaWAN – det åbne IoT-netværk

Når gadelamper, affaldsspande og små sensorer skal opsamle data til de intelligente løsninger, skal data sendes over store afstande. IoT-netværk, der benytter LoRaWAN-teknologien, fungerer ved at sende bittesmå datapakker via radiosignaler. I modsætning til andre IoT-standarder er LoRaWAN standarden en åben, fuldt krypteret og global standard, der giver lang batterilevetid i sensorerne, og som kan kommunikere begge veje.

Presse kontaktinformation

SEAS-NVE:
Rasmus Carlsen
Kommunikationskonsulent i SEAS-NVE
Mail: rac@seas-nve.dk
Mobil: 3028 6720

Cibicom A/S:
Ken Sloth Rasmussen
Marketing Manager
Mail: ken.rasmussen@cibicom.dk
Mobil: 4034 9005

Om Cibicom

Cibicom A/S er en uafhængig netværksoperatør og Internet Service Provider (ISP). Vi ejer og driver det landsdækkende netværk af op til 300 meter høje sendemaster, der bl.a. benyttes til distributionen af tv (DTT) og radio (AM/FM/DAB+), IoT-infrastruktur og beredskabskommunikation i Danmark. Vi opbygget et nationalt, redundant og fiberbaseret IP-backbone- og access-netværk (3.500 km), der forbinder vores datacentre, knudepunkter og andre netværksoperatører. Cibicom leverer løsninger og services til samfundsvigtig kommunikation og services til Kystradioen, det danske forsvar samt infrastruktur til teleoperatører.

Om SEAS-NVE

I SEAS-NVE skaber vi energi til at leve livet. Vi ønsker at gøre energi til mere end blot en leverance – at være din bedste forbindelse, når det gælder den grønne omstilling og digitalisering. Det er dig, vi arbejder for, når vi tilbyder lynhurtigt internet og sikrer, at der altid er strøm i kontakten og lys på gaden. Og det er for at skabe værdi for dig, at vi lagrer energi fra vindmøller til fremtiden og skaber energirigtige løsninger i hverdagen. Vi er godt 1.000 medarbejdere og omsatte i 2018 for 7,3 mia. kr.

Se mere på Mynewsdesk.

Medarbejder holder chip

Pressefoto

IoT styret vejbelysning

LoRaWAN IoT sensor til intelligent styring af vejbelysning.

 

 

Foto: Cibicom A/S